Farmor och farfar

Min älskade farmor Erna Augusta Amalia Widén född 1900 på Väddö i Stockholm. 

Farmor var lärarinna, spelade piano och hon var en enormt fin och fascinerande människa. Hon lärde mig spela piano, samma piano som jag senare fick ärva av henne. Pianot har en underbar klang och jag har fortfarande kvar det. När jag fyllde 25 år var hon hos mig och jag är glad att hon då fick möjlighet att spela på sitt piano en gång till – då var hon 80 år.

Farmor tog med mig till Konserthuset på lördagarna och vi lyssnade på Filharmonikerna. Jag njöt när jag var med min farmor och hon gjorde helt underbara plättar.

Jag har forskat en hel del på min farmors mor som hette Augusta Mathilda Öberg. Hon utbildade sig till Barnmorska i Stockholm, flyttade till Väddö, gifte sig med Carl Johan Widén och fick sina barn. Familjen flyttade till Lidingö där Carl Johan Widén tog tjänst som lärare och familjen bodde i skolhuset.

Min farfar Olof Gustafsson Friberg född 1897 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Farfar var revisor och konstnär. Jag har inte forskat så mycket på farfar ännu men det kommer.

Farmor och farfar bodde på Sticklinge udde på Lidingö i en arkitektritad villa. Jag minns att farmor och farfar samlade alla för att fira jular och högtider. Jag har väldigt starka och glada minnen av att ha haft så fina människor som farmor och farfar omkring mig under min annars mycket svåra uppväxt. De var min trygghet!

De fick tre barn:
Brita Ingegerd Friberg, född 1930 i Engelbrekt, Stockholms län, död 2005 i Täby.
Min styvfar Gösta Didrik Friberg född 1935 Engelbrekt, Stockholms län.
Eva Elisabeth Friberg, född 1945 i Engelbrekt, Stockholms län.


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *