Botkyrka Flygklubb – BFK

Vi åkte till Tullinge för att titta på deras flyguppvisning sommaren 1988 och pratade med några personer som var med i klubben. Då bestämde vi oss relativt snart för att försöka bli medlemmar där. Flygplatsen låg ganska nära vårt hus i Alby och det tog bara ca 15 minuter att åka till flygfältet hemifrån.

Vi blev medlemmar i flygklubben 1988 och Göran hade redan sitt flygcertifikat. Vi deltog genom åren på alla flygdagar och var väldigt aktiva.

Jag var sekreterare under några år och efter att jag tagit mitt flygcertifikat sommaren 1990 så blev jag utbildningsansvarig inom flygklubbens skolverksamhet. Jag höll därmed i all planering, satte ihop schema, kontaktade lärare, tog hem utbildningsmaterial, tog hand om eleverna, hjälpte eleverna med övningar inför skrivningar osv. Det var en mycket rolig tid.

Botkyrka Flygklubb var en mycket trevlig och aktiv flygklubb, vi var kanske Sveriges största flygklubb med över 500 medlemmar. Vi hade över 20 kvinnliga aktiva piloter.

Jag byggde upp klubbens medlemsregister i dBase. Både Göran och jag spenderade mycket tid på Tullinge de åren. 

Tyvärr lades flygfältet ner 2004/2005 och det bestämdes från politikerhåll att det skulle byggas bostäder på området!!!

Flygverksamheten flyttade till Barkarby, men jag följde aldrig med dit, och orkade inte på grund av alldeles för hög arbetsbelastning på mitt arbete, med att åka till Barkarby. Sorgen efter förlusten av klubbverksamheten är fortfarande så stor att jag inte kan åka till Tullinge och titta hur det ser ut idag. Jag orkar helt enkelt inte se eländet!

Ibland åker jag tåget från Läggesta till Stockholm och passerar då F18. Jag blir lika ledsen varje gång jag ser hur förstört flygfältet har blivit. Jag gråter inombords!!!