Undersökning

Jag var i god tid på Bröstmottagningen den 14 januari 2013 för att undersöka den knöl som jag hade hittat i mitt högra bröst. Jag betalade i kassan och såg till att börja samla ihop mina utgifter för att kunna få högkostnadsskydd eftersom jag insåg att det kommer att kosta en del… Jag satte mig i väntrummet…

Sköterskan ropade upp mig och vi gick till ett rum där hon berättade hur hela undersökningen skulle gå till:
1. Sköterskan skulle först undersöka mina bröst genom att klämma på dem.
2. OM sköterskan hittade någon knöl så skulle jag gå vidare för att göra mammografiundersökning.
3. OM mammografin visade något som behövde närmare undersökning skulle jag gå vidare till nästa rum för att göra ultraljudsundersökning.
4. OM ultraljudet visade något skulle den undersökande läkaren ta biopsi som skulle skickas till patolog för analys.
5. Sköterskan skulle ringa redan samma dag med besked.

Jag gick igenom alla kontrollerna i tur och ordning. Sköterskan hittade en knöl, mammografin och ultraljudet visade samma sak, biopsi gjordes med en grov nål för att kunna ge korrekt besked till mig. Det skulle då ta en vecka innan jag fick reda på resultatet. Patolog och läkare skulle sedan konferera för att kunna ge mig ett så korrekt besked som möjligt.

På väg hem i bilen ringde sköterskan och sa att hon hoppades på att jag inte blev besviken eftersom jag inte kunde få något besked samma dag. Hon skulle ringa mig veckan därpå och berätta… hon sa att hon inte ville skicka en kallelse utan ringa.

Jag var redan beredd på att det skulle ta en vecka så jag blev inte alls besviken på dem på Bröstmottagningen – hellre väntar jag och får ett korrekt besked än att få ett besked som kan ändras…

Gå gärna vidare till Beskedet, under Bröstcancer 2013