Yrkesliv

Jag började arbeta när jag var 13 år, först på en damfrisering där jag schamponerade damerna och sopade golf m.m. Jag fick dock svårt att fortsätta med den sysslan eftersom jag fick eksem på händerna. Därefter arbetade jag i en hälsokostbutik och där plockade jag upp varor i hyllorna. Det var roligt och jag fick 3:50 kr/timme. 🙂

Jag satt barnvakt på kvällar hos familjer och mitt geografiska område var i stort sett från Hässelby till Farsta och mycket där emellan. Jag hade en stadig kundkrets. Jag bodde då i Gamla Enskede.

När jag var 15 år fick jag utbildning på Postgirot och var skolflicka från 1970, och när jag inte kom in på gymnasium på grund av att min familjesituation så blev jag kvar på Postgirot till 1971.  Det var ett roligt jobb och jag fick stansta hålkort och koda mm. Därefter blev jag barnflicka i Rimbo ett kort tag och umgicks med  vänner till familjen. 

När jag kom tillbaka till Enskede så hade jag inte något jobb så jag gick till arbetsförmedlingen för att hitta ett jobb. Det enda arbetsförmedlingen erbjöd mig var att jag kunde stämpla för då skulle jag få pengar…  Jag svarade att jag ville jobba och inte bara få bidrag utan att göra något. Jag tackade nej till att få bidrag och två dagar senare hade jag ett jobb på en livsmedelsbutik i Stureby.

När jag hade träffat Göran, som var musiker och arbetade kvällar och nätter så ville jag inte arbeta dagar. Jag sökte och fick jobb som spritkassörska och bartender, på Silver Bar på Stureplan i Stockholm. Det var mycket givande och roligt!
Därefter arbetade jag på Skogshöjd i Södertälje där var jag också var spritkassörska och bartender. På King Creole i Stockholm, som hörde till Baldakinkoncernen, arbetade jag extra som spritkassörska och lite senare blev jag både servitris och hovmästare. Jag hoppade in när någon var sjuk. Det innebar att jag bland annat i Baldakinen koncernen, och då kunde jag hamna på King Creole, Adam & Marie eller Baldakinen. Ett tag efter att King Creole blev Tiger och Blue Moon Bar slutade jag inom Baldakinen koncernen och gick över till att arbeta som servitris på Hamburger Börs, mest helger, och arbetade där jag till 2000-talet.

Det var väldigt roligt och lärorikt att jobba inom krogsvängen! 🙂 Det bästa var att kunna vända gäster som kom och var lite sura eller ledsna eftersom något hade hänt innan de kom till restaurangen. Det var mycket roligt!

Efter att jag hade pluggat vidare så ändrade jag mitt yrkesliv totalt.  Jag började på Proffice som hyrde ut personal och i den vevan så kom jag in med att arbetat med olika CRM-system inom Läkemedelsindustrin. Jag arbetade främst med SQL-databaser och med att migrera stora datamängder mellan olika system samt också med att utveckla, anpassa och underhålla CRM-system. Jag arbetade också med att definiera och ta fram rapporter, statistik och komplexa analyser med hjälp av SQLReporting ServicesAnalysis Services och Integration Services.

Jag har ansvarat för support och utbildning för anställda samt tagit fram lathundar och utbildningsmaterial. Jag representerade Sverige i internationella koncernmöten avseende erfarenhetsutbyte och utveckling av CRM-systemet. I samband med implementering utformade jag testscript samt utförde tester på systemet. Under ett och samma år arbetade jag mer än 300 timmar utöver mina ordinarie timmar samt att jag åkte till andra länder och var med på olika möten..

Som alla kan förstå så blev detta slutet på min karriär – och jag gick in i väggen – drabbades av Utmattningssyndrom med stresskänslighet, koncentrationssvårigheter och värk i hela kroppen. Mer att läsa om detta och den långa vägen tillbaka finns under rubriken Utmattning och Rehabilitering.