Om mig…

Jag föddes 1955 i Gustav Vasa församling i Stockholm och bodde den första tiden på Frälsningsarméns mödrahem på Ingemarsgatan 9, med min mamma, där också dopet hölls.

 

Eftersom jag föddes som oäkta barn, kopplades barnavårdsnämnden in och jag placerades i ett fosterhem i Äppelbo.

Äppelbo…

Huset i Äppelbo där jag var fosterbarn hos Backman 

Familjen Backman hade då inga egna barn och fick mig i tron och förhoppningen om att få behålla mig för att bli deras barn. I detta hus och tillsammans med Rut och Sven-Olof fick jag en trygg och bra start i livet! Jag tror att det var den absolut viktigaste tiden i mitt liv. Jag är så oerhört tacksam för att jag fick komma till dem i Äppelbo.

Tyvärr blev det inte så att jag fick stanna kvar i Äppelbo! 

Lidingö

Jag kom tillbaka till min mamma och hennes man, som tagit på sig faderskapet gällande mig. Vi bodde på Lejonvägen 5, som då låg vid Rådhuset på Lidingö, i en liten etta (huset är rivet sedan många år tillbaka).

Mamma, och den man som tagit på sig faderskapet för mig gifte sig 1957, och fick min lillebror i mars 1957. Mina ”föräldrar” var väldigt unga, mamma 17 år och pappa 18 år. 
De skilde sig kort därefter, och mamma träffade den man som kom att bli min och min halvbrors styvfar. Jag var för liten för att komma ihåg någon pappa, så för mig blev min styvfar min pappa. Vi flyttade från Lidingö 1961.

Rågsved nästa…

Utsikt från vårt köksfönster i Rågsved där vi bodde på 3:e våningen, vyn är Högdalen.

Min mamma och styvpappa gifte sig 1961 då de väntade sitt första gemensamma barn. Därefter flyttade vi till förorten Rågsved i Stockholm och bodde på Stövargatan 13, vi bodde i en 3-rumslägenhet och det fanns badrum och varmvatten – Riktigt lyxigt!

1961 föddes en halvbror till mig, och 1964 föddes en halvsyster. 1965 blev vi med hund, en Collie vid namn Day Star.

Flyttlasset går till Enskede

 

Gamla Enskede där jag bodde från 1965.

Hela familjen, bestående av far och mor med fyra barn, flyttade 1965 till en halvvilla i Gamla Enskede på Krokvägen 14, som vi hyrde vi av Stockholms stad. I detta hus hade vi varken varmvatten eller badrum men vi hade en liten tomt och vi hade toalett i källaren. Mamma tyckte det var lyxigt att ha en källare där det fanns snickarbänk. Vi fick huset renoverat 1971 med toalett i entréplanet och varmvatten.

Jag var 15 år då jag plötsligt fick reda på att jag hade en annan pappa än den som varit min far, i stort sett, hela mitt liv. När jag var 16 år träffade jag, för första gången, den person som hade tagit på sig faderskapet. Han var således min pappa…

Detta är vad jag trodde… Jag försökte lära känna min ”pappa” och vi försökte båda två men det fanns tvivel på om han verkligen var min pappa.

Hösten 2020 fick jag topsa min ”pappa” och det visade sig att han inte är min far. Han är endast far till min halvbror som föddes 1957.

Träffade mannen i mitt liv…

När vi väntade vårt första barn flyttade vi till, 3 rum och kök, i Hallunda som då var ett nybyggt område i en förort söder om Stockholm.

och vi fick barn, köpte radhus och Volvo

I mars 1975 föddes vår älskade dotter. Göran arbetade då som musiker, vilket gjorde att han tyvärr inte kunde vara med när vår dotter föddes. Tre år senare, i mars 1978, föddes vår förste son och denna gång var Göran med vid förlossningen. Radhus köpte vi i Alby 1980 och några år senare blev det en Volvo kombi… Lite senare, också i mars, föddes vårt tredje barn 1985.

Hittade familjen i Äppelbo igen…

På min 25-årsdag fick jag ”Lillans bok”, där mamma och andra skrivit när jag började gå osv. I denna bok stod det att jag varit fosterbarn i Äppelbo. Efter en del sökande så återförenades jag med familjen i Äppelbo, sommaren 1987, och det var helt underbart! Jag fick reda på varför jag inte kan äta mjölkchoklad tack vare familjen i Äppelbo. Vi fick en fin kontakt och de har för alltid en STOR plats i mitt hjärta.

Köpte stuga på landet

Jag hittade av en händelse denna lilla sommarstuga som var till salu när jag var i Mariefred där jag gick golfkurs

Vi köpte stugan, på Kalkudden i Mariefred, den 15:e oktober 1996. Vi bor numera permanent här och fick bygglov i maj 2011 för att bygga ut huset samt bygga garage.

Under 2014 beräknas huset vara klart så att vi får plats med våra pyssel samt att hela vår familj och att våra vänner också kan få plats.

Vårt utbyggda hus sommaren 2018!

Här är vårt hus som blivit lite större och här bor vi nu

Huset är inte färdigt men bygglovet är godkänt så nu kan vi hålla på med det sista i vår takt.
Vi börjar bli klara i vardagsrummet och har sedan hela källaren kvar. Sommaren 2018 fick vi klart hela altanen och började med att sätta staket runt.

I vinter kommer vi fortsätta med källaren för att nästa sommar hålla på ute och förhoppningsvis plantera blommor, buskar samt några fruktträd.

Familjen

Göran bodde på Vegagatan 4 i Sundbyberg i Stockholm, när vi träffades hösten 1973. Han bodde då i en liten lägenhet bestående av 1 rum, kök och matplats (som blev sovrum). Jag flyttade till honom under våren 1974.

När vi blev gravida så blev Görans lilla lya för liten och vi flyttade till ett nybyggt område i Hallunda. 1975 föddes vårt första barn, en flicka. Göran och jag gifte oss 1977 i Söderhamn. Vår dotter sa till alla våra familjer och vänner: ”Mamma och jag ska gifta oss med pappa”, är inte det alla flickors dröm?

Vi flyttade inom samma gård till en större lägenhet och 1978 föddes vår son. Vi började känna att det kanske vore bättre för barnen att bo i hus så i december 1980 köpte vi ett radhus i Alby – med sjöutsikt över Albysjön.

Min halvsysters flicka föddes 1982 och hon kom att bli som ett av våra barn. Vi tog hand om henne ganska mycket och vi hade funderingar på att eventuellt försöka få adoptera henne. Tyvärr blev det inte så men hon är självklart ett av våra barn.

1985 föddes vår nästa son och vi bodde fortfarande i Alby. Jag hade utbildat mig till Barnskötare och arbetade som sådan ända fram till 1994 då jag studerade vidare och började jobba med data… 

Alla fyra barnen har gift sig och funnit sin kärlek! Vår äldsta dotter fick en son 2011 och en dotter 2013. Vår andra dotter fick en son 2003, en dotter 2014 samt en son 2017 och en till son 2019. Vår äldste son fick en son 2009,  Vår yngste son fick en dotter 2021, så nu har familjen blivit större. 

Göran och jag gifte om oss 2005 efter att ha varit skilda i tre år. Vi fann kärleken igen och det är underbart!