Utbyggnad på Kalkudden

Sedan vi flyttade till Mariefred permanent så har vi känt att huset på 49,5 kvm med hel källare är för litet. Vi har en helt eländig trappa ner till källaren och den är felbyggd och tung att gå i vilket gjorde att vi började fundera på att byta ut den. Våra funderingar och tankar gjorde att vi till slut ritat om hela huset. Vi gick till kommunen för att visa det vi ritat och lämnade in bygglovsansökan i mars 2008. 

På grund av en grannes protester så tog det oss över tre år att få igenom bygglovet men den 30:e maj 2011 fick vi det  äntligen godkänt. Den process som följt har varit slingrig och dyr med många hinder och bakslag. 

Jag kommer lägga upp underrubriker till Utbyggnad vartefter det behövs. Vi började med att ta ner 28 träd på får tomt för att kunna komma fram med maskiner. Bilder med text finns under rubriken Trädfällning.

Steg två var att vi vi ville få den slutna tanken uppgrävd för att kolla om den var skadad eftersom vi fått lov att tömma tanken oftare och oftare. Mer om detta finns att läsa under rubriken Septitank.

När de slutna tanken och dess rör var åtgärdade fortsatte vi gräva upp runt den befintliga delen av huset så att vi kunde isolera om källarvåningen. Detta går att hitta under rubriken Isolering.

Nästa steg blev att ta bort våra utvändiga homogena trappor – en som gick till entrédörren och en som gick till källaren. Titta gärna under rubriken Trappor för mer information.

Vårt hus står delvis på berg och vi kunde misstänka men var inte säkra på om vi skulle behöva spränga… mer om detta går att läsa under rubriken Sprängning.

Trädfällning

Första steget i att bygga ut efter att vi fått vårt efterlängtade bygglov var att ta bort 28 träd på vår tomt. Från att ha en ganska lummig tomt så har tomten nu blivit ganska kal. Träd växer upp men det tar sin tid.

Septitank

Bilder och berättelse kommer inom kort…

Isolering

Bilder och berättelse kommer inom kort…

Trappor

Bilder och berättelse kommer inom kort…

Sprängning

Bilder och berättelse kommer inom kort…

Inomhus

Här kommer jag visa i olika flikar hur det blir, allt eftersom vi blir klara.

Tvättstuga

Här är en del av tvättstugan med stort bord för mangling och med en garderob ända upp i tak,där smutstvätt kommer ner uppifrån. 

Vi har ett härligt ljusinsläpp från fönster och dörr och kan gå ut och hänga tvätt ute.

Här är en annan del av tvättstugan där både tvättmaskin och tumlare har sina givna platser. Den stora bänken med en tvättho gör arbetet i tvättstugan mycket enkelt. Där kan symaskinen stå för att lätt kunna laga eventuella kläder.

Mitt emot bänken finns en dubbelgarderob ända upp i tak där allt linne kan läggas in efter mangling eller stykning. 

Detta är en helt underbar tvättstuga som är luftig och lättarbetad.

Kontor och gästrum