Strålning

Har fått kallelse till ett första möte den 1 augusti kl 11.00 på Cancercentrum/Strålningsenheten på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Jag ska vara där den 1 augusti då de ska göra datortomografi, mäta skeletttet samt planera tider då jag kommer bli strålad.

Med början ca 15 augusti kommer jag börja min strålbehandling 4-5 dagar per vecka i 4-5 veckor.

31 juli 2013

I morgon åker jag till Cancercentrum på Mälarsjukhuset där jag ska på ett förberedande möte gällande strålningen som ska börja runt den 15:e augusti.

21 augusti 2013

Så där ja,nu har jag varit på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och gjort en bentäthetsmätning.

Bentäthetsmätning görs för att kontrollera min bentäthet före strålning och innan jag börjar äta antihormontabletterna som jag ska börja med snart och äta i fem år. De kommer göra en mätning under behandlingstiden samt en när jag har slutat med behandlingen. Låter klokt eftersom man kan få benskörhet av behandlingarna.

Jag måste ju bara berätta att mitt hår har börjat växa igen och är nu nästan 1 cm långt, snart dags för klippning? Det började växa ca två veckor efter sista cytostatikabehandlingen och har inte vuxit något under de tre veckor som var mellan varje behandling. Så jag undrar: hur kan kroppen veta att det inte blir fler behandlingar, så att det är dags för håret att börja växa?

27 augusti 2013

Hemkommen från Mälarsjukhuset och cancercentrum där jag blev strålad. Det gick så snabbt – det tog totalt 19 minuter att ställa in allt på maskinen samt strålningen. Det finns en underbar stjärnhimmel med lampor uppsatta i taket och det var härligt att ligga och titta på alla stjärnbilder medan maskinen gjorde sitt jobb. Jag kommer strålas 4 dagar per vecka i 6 veckor och sista gången blir den 4/10, snacka om att jag längtar!

3 september 2013

Det här är helt fantastiskt…

Jag fick jätteont i min högra arm och ont i ryggen vid höger skulderblad i förra veckan och ville gå till min naprapat. Det onda sitter på den sida där 30 lymfkörtlar är borttagna. Jag har inte fått lymfödem ännu och det är jag glad över. Naprapaten ville att jag skulle få OK från min onkolog innan han ville ta emot mig. Jag skrev ett brev till min onkolog och ställde frågan om jag kunde gå till min naprapat, lämnade brevet i receptionen på Cancercentrum på onsdagen. Jag blev uppringd av min onkolog redan på fredagen som talade om att hon först ville kontrollera att inte något har hänt i ryggen på grund av eventuell benskörhet. Redan IDAG ska jag på magnetröntgen!!! Är det inte fantastiskt?

4 september 2013

Vad fantastisk sjukvården är där jag bor. Jag var ju på magnetröntgen igår, fick tiden i förrgår och har redan idag fått svar från min onkolog som berättade att mitt diskbråck i nacken har blivit sämre men att det troligtvis inte beror på behandlingarna.

17 september 2013

Idag ska jag strålas för 13:e gången av 24. Det går fantastiskt snabbt med strålningen, på 11 minuter är jag klar inklusive av- och påklädning. Det värsta är tiden det tar att åka till och från sjukhuset, vi har 5.5 mil enkel väg. Jag fick lite ledigt fredag, lördag, söndag samt måndag och det kändes skönt. Nu ä det bara tre veckor kvar av strålningen. Det ska bli så underbart när ALL behandling är över. Ja, nästan all behandling – jag ska ju äta antihormoner i fem år och sen blir jag friskskriven.

26 september 2013

Efter dagens strålning har jag bara 1 gång kvar i morgon samt strålning måndag – fredag i nästa vecka = totalt 6 ggr kvar. Det ska bli sååå skönt när detta är över och jag kan komma ut ur min bubbla som jag har befunnit mig i sedan årets början och börja leva som vanligt igen!

1 oktober 2013

3 dagar med strålning kvar!

2 oktober 2013

2 dagar med strålning kvar. Det ska bli så skönt!

3 oktober 2013

En enda dag med strålning kvar – imorgon! Sen är jag färdigbehandlad. Ska bli så skönt!!!

4 oktober 2013

Nu är äntligen all behandling klar, förutom antihormonerna som jag ska äta i fem år! Tusen TACK till alla er som har stöttat mig under min resa som började med att jag fann en knöl i bröstet i mitten av november 2012.

Efter det har allt gått i en rasande fart med:

  • 2013-01-08 – 1:a kontakt med Bröstmottagningen
  • 2013-01-14 – Undersökning med mammografi, ultraljud och biopsi
  • 2013-01-25 – Fick besked att det var bröstcancer och fick samtidigt datum för operation
  • 2013-02-18 – Operation där de tog bort två knölar i höger bröst samt 30 lymfkörtlar i armhålan
  • 2013-04-03 – Började behandling med cytostatika 3xTaxotere, 3xFEC var 3:e vecka
  • 2013-08-01 – Förberedelser och datortomografi på strålningsmottagningen.  Jag fick tre tatueringar i form av en liten prick på vardera sida och en mitt mellan brösten
  • 2013-08-22 – Började äta antihormoner
  • 2013-08-27 – 1:a omgången strålning av 24
  • 2013-10-04 – Sista omgången av strålning. Jag är glad att den här resan är över nu!

Gå gärna vidare till Antihormoner, under Bröstcancer 2013