Familjen

Familjen är det käraste jag har och den blir större och större…

Vi har fyra underbara barn och alla har bildat familj. Senast utökades familjen med ytterligare ett barnbarn – totalt åtta barnbarn, just nu… 🙂

Vi har haft turen att våra barn träffat partners som också är underbara och det gäller också deras barn som är våra underbara barnbarn. Det känns som en ynnest att få ha det så.

Alla barnen är vuxna, det går bra för dem och jag är lycklig för deras skull. Jag känner mig lyckligt lottad som får ha det så här bra med vår familj. Kan det bli bättre?

Min och min man Görans släkt!

Våra släkter har levt och verkat i bland annat Gävleborg, Jämtland, Stockholm, Värmland, Västernorrland, Älvsborg samt Närpes i Finland.
Klicka på namnet på den person som Du vill läsa mer om, därifrån går det att klicka vidare.

Min mormor Teresia Margareta Berglund föddes 1897 i Resele i Västernorrland och dog i Näsåker.

Min morfar August Wilhelm Lindberg föddes 1891 i Gudmundrå i Västernorrland.

Farmor och farfar

Min älskade ”farmor” Erna Augusta Amalia Widén född 1900 på Väddö i Stockholm. Farmor var lärarinna, spelade piano och hon var en enormt fin och fascinerande människa. Hon lärde mig spela piano, samma piano som jag fick ärva av henne.

Pianot har en underbar klang och jag har fortfarande kvar det. När jag fyllde 25 år var hon hos mig och jag är glad att hon då fick möjlighet att spela på sitt piano en gång till – då var hon 80 år.

Bilden togs när jag fyllde 25 år.

Farmor tog med mig till Konserthuset på lördagarna och vi lyssnade på Filharmonikerna. Jag njöt när jag var med min farmor och hon gjorde helt underbara plättar.

Jag har forskat en hel del på min farmors mor som hette Augusta Mathilda Öberg. Hon utbildade sig till Barnmorska i Stockholm, flyttade till Väddö, gifte sig med Carl Johan Widén och fick sina barn. Familjen flyttade till Lidingö där Carl Johan Widén tog tjänst som lärare och familjen bodde i skolhuset.

Min farfar Olof Gustafsson Friberg föddes 1897 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm.

Farfar far revisor och konstnär, också en väldigt fin människa.

Jag har inte forskat så mycket på ,min farfar men det kommer…

Farmor och farfar bodde på Sticklinge udde på Lidingö i en arkitektritad villa. Jag minns att farmor och farfar samlade alla för att fira jular och högtider. Jag har väldigt starka och glada minnen av att ha haft så fina människor som farmor och farfar omkring mig under min annars mycket svåra uppväxt. De var min trygghet!

De fick tre barn:
Brita Ingegerd Friberg, född 1930 i Engelbrekt, Stockholms län, död 2005 i Täby.
Min styvfar Gösta Didrik Friberg född 1935 Engelbrekt, Stockholms län.
Eva Elisabeth Friberg, född 1945 i Engelbrekt, Stockholms län.

Görans mormor Elin Johansson född 1894 i Gudmundrå, Västernorrlands län. Elins mor Clara Maria Brådd kom från Närpes i Finland.
Vi har hört berättas att Clara Maria Brådd gick på isen mellan Finland och Sverige. En gång hade hon gått över med en ko och de höll på att frysa ihjäl eftersom kon gick långsamt.
Jag och Görans syster Vivi åkte över till Närpes i april 2008 och forskade på Elin och hennes mor som var född Brådd. Mer om detta i min Blogg.

Görans morfar Jonas Häggström föddes 1886 i Gideå i Västernorrland. Mer om honom kommer…

Tillsammans fick de fyra barn:
Karin Elin Ragna Häggström, född 1914 i Gudmundrå, Västernorrlands län.
Ivan Edgar Häggström, född 1915 i Gudmundrå, Västernorrlandslän.
Görans mor Maria Eira Häggström
Jonas Fredrik Rune Häggström, född 1919 i Njurunda, Västernorrlands län.