Här har jag bott

Äppelbo

Jag var väldigt liten när jag kom till fosterföräldrar i Äppelbo! De gav mig en bra start i livet, det är jag tacksam för! De tog hand om mig i tron att de skulle få ha mig kvar hos dem.

Så blev det tyvärr inte…

När jag blev hämtad av min mamma så grät jag, naturligtvis, och min mamma stoppade i mig choklad för att jag skulle vara tyst. Min fostermor och hennes kusin såg detta och tänkte
”Vad ska denna chokladkaka göra med detta stackars barn?” Den känslan har jag burit med mig i alla år och jag kan inte äta chokladkaka, som växer i munnen. Jag har också burit med mig gården i Äppelbo och har känt ett enormt lugn för den kärlek som föräldrarna gav mig.

När jag fyllde 25 år, skickade min mamma en bok till mig. Den heter ”Lillans Bok”. I den boken stod det anteckningar där jag inte kände igen skrivstilen. Min fostermamma hade skrivit när jag började gå, de första orden osv.

Efter detta så började jag forska på om jag skulle kunna komma i kontakt med mina fosterföräldrar Jag ringde till Pastorsexpeditionen där en kvinna svarade att föräldrarna levde och att de hade längtat efter mig sedan jag försvann. Jag försökte skriva brev till dem för att jag ville få kontakt. Jag vågade inte skicka breven, utan jag rev och kastade dem, eftersom jag var rädd.

Sommaren 1984 eller 1985 åkte jag upp till Äppelbo med mina barn. När jag kom in på gården så kände jag i hela min kropp att jag har varit där och där mådde jag bra!

Jag fick träffa flera i familjen och sedan dess har jag åkt till Äppelbo! Nu finns inte mina fosterföräldrar kvar, tyvärr. Jag fick vara med på bådas begravningar, vilket jag uppskattade stort!

Jag har mycket känslor och upplevelser i mig från Äppelbo och det kommer alltid finnas kvar!

Lidingö

1957 skulle jag plötsligt hem till min mamma och Rolf som hon gifte sig med. De bodde på Lidingö – först hos Rolfs mor i Hermansbo. Jag hade inget minne från Rolf, men jag fick veta senare att han hade tagit på sig faderskapet för mig.

Jag har endast minnen från Dick som min mamma gifte sig med efter skilsmässan från Rolf, och han kom att bli en pappa för mig. Vi bodde på Lejonvägen 5-7 på Lidingö. Min bror, nu mera halvbror, föddes 1957.

Jag kände mig åter igen trygg och trodde att Dick var min pappa eftersom jag var för liten för att komma ihåg Rolf.

Rågsved

1960 gick flytten till Rågsved och till Stövargatan 13, på höger sida högst upp. Där började jag i skolan och det var en bra tid. Här fick jag två syskon till, Mikael och Jeanette.

Gamla Enskede

1965 flyttade vi till Gamla Enskede, med adress Krokvägen 14, och skaffade en Collie som hette Day Star! Jag började i fjärde klass där och gick där till 1970.

Sundbyberg

1974 flyttade jag in i Görans lilla lägenhet på Vegagatan 4 i Sundbyberg, och där blev jag kvar.

Hallunda

1975 i januari flyttade vi till Hallunda och jag var höggravid med vårt första barn.

Alby

1980 flyttade vi till radhus i Alby

Mariefred

1996 köpte vi stugan på Kalkudden.

2001 flyttade jag och yngsta sonen till vår stuga och bodde här permanent.